Proefabonnement

Proefabonnementen

Lezen heeft vaak een ontspannende werking. Zo ook het lezen van een tijdschrift of krant. Het kan leerzaam, vermakelijk zijn of je kan op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes of trends. Het ligt eraan wat voor tijdschrift of krant je kiest. Er zijn dan ook veel verschillende kranten en tijdschriften verkrijgbaar. Hierdoor is het vaak even zoeken wat bij je past en wat je leukt vindt.

De meeste bladen zijn in de winkel verkrijgbaar. Indien je vaak hetzelfde leest, kan het wellicht gemakkelijker en goedkoper zijn om een abonnement te nemen. Indien je eerst kennis wilt maken met een tijdschrift, dan kun je een proefabonnement afsluiten. Maar wat is een proefabonnement?

Door middel van een dergelijk abonnement kun je op een goedkope manier kennis maken met een krant of tijdschrift. Je sluit het af voor een korte periode. Meestal ligt deze periode tussen de zes weken en drie maanden. Hierbij kun je een tijdelijk abonnement nemen op allerlei soorten kranten en tijdschriften. Het tijdschrift wordt thuisbezorgd en je hoeft niet naar de winkel om deze op te halen. Over het algemeen is een abonnement op proef een stuk goedkoper. Ze worden aangeboden om de lezer kennis met het blad te laten maken. Het doel is uiteindelijk om op deze manier meer mensen te werven die zich gaan abonneren.

Waarom een proefabonnement?

Het biedt je de gelegenheid om erachter te komen het tijdschrift je bevalt. Vervolgens kun je besluiten of jij je daadwerkelijk wilt abonneren. Het is vaak goedkoper dan enkele weken achter elkaar hetzelfde tijdschrift te kopen. Daarnaast is het een manier om voor een korte periode een abonnement te nemen, zonder dat je ergens aan vast zit. Op deze manier kun je ook afwisselen qua leesvertier.

Hoe werkt het?

De meeste bekende kranten en tijdschriften hebben vaak interessante aanbiedingen. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om je te abonneren op de Tv-gids. Vaak ben je de helft goedkoper uit dan wanneer je ze los in de winkel koopt. Ga naar de desbetreffende aanbieder of kijk bijvoorbeeld op proefabonnementen.nl. Kijk even rustig rond en bekijk waar jij je tijdelijk op zou willen abonneren. De meeste proefabonnementen stoppen naar afloop. Raadzaam is om dit goed te controleren, zodat je na afloop niet onverwachts aan het tijdschrift vastzit. Kijk daarom goed naar de voorwaarden.

Websites

Sommige websites zijn gespecialiseerd in het aanbieden van proefabonnementen op tijdschriften of kranten. Een mooi voorbeeld daarvan is Op Proef.

Advertentie