Goedkoop een maaltijdbox proberen zonder abonnement

Heb je al eens van een maaltijdbox gehoord? Dit is een compleet boodschappenpakket inclusief alle benodigde producten en recepten voor een aantal heerlijke gezonde maaltijden. Met behulp van de receptenkaart zet jij de meest lekkere, gezonde en originele gerechten op tafel! In Nederland zijn deze boxen razendpopulair. Er zijn dan ook steeds meer aanbieders. HelloFresh is de meest bekende aanbieder. Maar ook Marley Spoon (luxe gerechten), Ekomenu (persoonlijke box), WIllem&Drees (100% biologisch), Familiebox (speciaal voor gezinnen), de Allerhande Box (zonder abonnement) en de Krat (kleinschalig en authentiek) zijn zeer populair. Sinds kort biedt ook online supermarkt Picnic met Presto een eigen maaltijdbox aan. Kortom: er is keuze genoeg.

Wat zijn de kosten van een maaltijdbox?

Een maaltijdbox is niet perse goedkoop. Je neemt het vaak ook niet omdat het nu zoveel voordeliger is dan zelf recepten bedenken en boodschappen doen. Het grootste voordeel is vooral het gemak. Je hoeft niet meer na te denken over wat je gaat eten, en welke boodschappen je daarvoor nodig hebt. De maaltijdbox komt het 1 keer per week lekker makkelijk bij jou thuisbezorgen. En het grote voordeel is: je eet hartstikke gezond en veelzijdig. Je kunt vaak kiezen uit zo’n 10 – 20 recepten: dus je bepaalt ook nog deels zelf wat er op tafel komt.

De kosten van zo’n foodbox variëren liggen rond de €40,00 voor 2 personen en 3 maaltijden. Dat komt neer op €6,66 per persoon, per maaltijd. Kies je een grotere box voor meer personen? Dan gaat de prijs per persoon per maaltijd al gauw drastisch omlaag.

Eenmalige proberen met een kortingscode

Ben jij wel nieuwsgierig naar zo’n box? Maar vind je het wel wat duur? Dat is begrijpelijk. Gelukkig kan je het bij veel aanbieders heel voordelig uitproberen. Zo heeft HelloFresh een 50% actiecode op jouw eerste box en biedt Marley Spoon €15,00 korting op de eerste 3 boxen. Aanbieders als Ekomenu en Albert Heijn bieden ook regelmatig een proefmaaltijd. Je ontvangt dan een “proefmonster” met slechts 1 maaltijd voor een extra scherpe prijs.

Let op: wanneer je zo’n proefbox bestelt ga je vaak wel een flexibel lidmaatschap aan. Dit klinkt wel spannender dan het feitelijk is. De aanbieder plant automatisch een box in voor jou op een vast moment in de week. Dit kan je op ieder gewenst moment gewoon uitzetten. Dus wil je het echt eenmalig proberen? Dan kan je jouw abonnement gewoon op pauze zetten na het ontvangen van de eerste box. Bevalt het? Of heb je het soms druk en wil je af en toe een box ontvangen? Dan kan je ‘m eenvoudig weer “aan” zetten. Op die manier houd jij zelf de touwtjes in handen .